Vooronderzoek IF2

Voordat ik kan beginnen met het filmen van de kookvideo’s voor de UN, moet ik natuurlijk wel uitzoeken wat en hoe er gefilmd moet worden. Hiervoor heb ik de mogelijkheden onderzocht, en ben onder andere tot de volgende conclusies gekomen.

  • Het doel is om te zorgen dat het kookboek “Recipes for Peace, Rights & Well-being, prepared in International Geneva” meer populariteit krijgt bij jongeren van 15 tot 25 jaar.
  • Er zullen twee video’s voor op Facebook worden gerealiseerd, die ieder ±anderhalve minuut lang zijn. De video’s zullen versnelde beelden van een kokende kok bevatten en de tekst van de recepten uit het boek zal in beeld te zien zijn.
  • Er zal geen voice-over komen, maar alleen een vrolijk muziekje. Dit omdat Facebookgebruikers vaak langs een video scrollen, en deze bekijken zonder dat ze het geluid ervan aanzetten.
  • De reden dat er voor Facebook gekozen is, is dat video’s daar makkelijker viraal gaan dan op bijvoorbeeld Snapchat. Ook kunnen deze video’s dan vaker bekeken worden door dezelfde persoon, mocht het concept de eerste keer niet duidelijk zijn.
  • De twee recepten uit het boek die verfilmd zullen worden zijn: 1: “Prosperity for all” Cake en 2: TV channels & public radio how to create your own journalism school.
  • Recept 1 zal gecombineerd worden met een video over taart, recept 2 met een stoofpotje.
  • De video’s zullen van bovenaf worden gefilmd met een DSLR, er hoeft geen geluid opgenomen te worden. De video’s zullen worden belicht met LED-panels, geplaatst ‘tegenover’ de kok. Deze zorgt voor fris licht. Er zal ook een licht boven het gerecht worden geplaatst.
  • Een tip van Remco: zoek een kookstudio om in de filmen. (Wat slim! Dat ik daar zelf niet aan gedacht heb…)

Na dit onderzoek zal ik beginnen met de scripts en voorbereidingen op het filmen. Op de planning staat om in week 1.7 te gaan filmen.

 

Het volledige bestand is hier te lezen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s