Schetsen IF 1, concept 1

De schetsen van het eerste concept van IF1, de flexibele beeldschermen zijn klaar.

Halverwege het maken van deze schetsen had ik nog een afspraak met Bob Jan. Hij heeft me geholpen met hoe ik de schetsen duidelijker kon maken omdat ik er zelf nog niet tevreden over was.
Nog steeds ben ik niet helemaal tevreden met de schetsen, maar hopelijk worden die voor de volgende twee concepten beter 🙂

Het gaat dus om het concept van de flexibele beeldschermen, welke als volgt gaat: Flexibele beeldschermen

Er zal in de nabije toekomst gebruik gemaakt kunnen worden van een flexibel beeldscherm, dat de rondingen van de etalages volgt en hiermee de klant door de winkeldeur naar binnen uitnodigt.
Het bijzondere van deze schermen is dat er een simpele vorm van augmented reality bereikt kan worden, door deze bijvoorbeeld achter pilaren of andere props langs te laten lopen.
De techniek van deze schermen staat nog redelijk in de kinderschoenen, maar wordt zeker al gebruikt. Het bekendste voorbeeld hiervan zijn de ‘gebogen’ telefoonschermen van Samsung.
De schermen zijn bedacht door een Fins startupbedrijf en zijn overgenomen door LG, welke ze binnenkort wil gaan uitbrengen als tv-schermen. Er zijn zelfs plannen om deze schermen ‘doorzichtig’ te laten worden, waardoor de gebruiker niet alleen het beeld op het scherm ziet, maar ook te zien krijgt wat zich er achter bevindt.
Een leuke bijkomst van dit product, is dat er ook een touch screen variant wordt ontwikkeld. Dit geeft veel mogelijkheden m.b.t. het door laten lopen van het scherm tot in de winkel.
Als er bij deze schermen een camera zal worden gemonteerd, breidt dit de mogelijkheden enorm uit. Op deze manier kan er namelijk gebruik worden gemaakt van interactie met de voorbijganger, wat er voor zorgt dat de user experience factor flink zal stijgen. Dit laatste deel van het concept wordt al vaker gebruikt in etalages en is altijd een groot succes.

Schetsen:
+buitenkant
+detail scherm
+detail buitenkant
+scherm in winkel/ zicht vanuit winkel

 

1234

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s